De wandelaar

Toen ik na jaren in de Randstad in iets kleiners hoog boven in Noord Holland kwam wonen, bedacht ik dat het Noordhollandpad een goede manier zou zijn mijn nieuwe provincie van dichtbij te leren kennen. Mijn schoonzus liep met mij mee, zij was ook benieuwd naar Noord Holland. Samen liepen we van Den Oever naar Huizen. En omdat we nog lang niet waren uitgepraat, liepen we daarna het Zuiderzeepad. Van Enkhuizen naar Enkhuizen. Met een flinke omweg, dat spreekt. Daarna volgde het Utrechtpad en het Nederlands Kustpad. Sinds die laatste tocht zijn we ook een gezamenlijk weblog bij gaan houden, samenuitenthuis geheten. Inmiddels, we zijn ondertussen al járen onderweg, zijn we begonnen met het Groot Frieslandpad. Van Bergen aan Zee, door West Friesland en Friesland naar Leek in Ost Friesland.
In mijn eentje loop ik, naast losse dagtochten hier en daar en overal waar ik toevallig terecht kom, het Trekvogelpad. Met horten en stoten weliswaar en het wordt al een tijdje hoog tijd dat ik daar binnenkort weer eens aan verder ga.
Met mijn jongste zoon, van negentien (!), ben ik kortgeleden aan een zelfverzonnen langeafstandswandeling begonnen die we De Lange Weg Naar Huis hebben genoemd. We lopen, in etappes, van onze woonplaats, Schagen, naar onze geboorteplaats, Den Haag. En weer terug.
Je maakt altijd wat mee, heb ik ontdekt, vrij wandelend op wegen en paden. Langs berm en beemd. Samen of alleen. Het zijn misschien geen heel grote avonturen, maar daarvoor ging je dan ook niet op pad. Het zijn vaak eerder nogal bescheiden gebeurtenissen: een ontmoeting, een uitzicht, een landschap. De zon op je bol, de wind in je haar. Klein, maar fijn. En altijd de moeite waard. Waard om op te schrijven. Vandaar dit weblog.
De blauwe route, rest mij nog te melden, bestaat niet echt. Het zijn de zelfverzonnen wandelingen, rondjes van een dag, losse etappes van grotere gehelen waarvan het bij één etappe blijft, tochten die nergens bij horen, maar er wel mogen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s